Το 1988 η  KAFEA TERRA FOOD AND DRINKS ΑEBE  συστήνει τον espresso illy στο ελληνικό κοινό και αφιερώνεται στη συνεχή ανάπτυξη τεχνογνωσίας και κουλτούρας του καφέ και μεθόδων παρασκευής του, σε όλα τα είδη και σ’ όλους τους τομείς αγοράς.

Το 2006 δημιουργεί πρότυπη βιομηχανική μονάδα ευρωπαϊκών προδιαγραφών στη ΒΙ.ΠΕ. Παιανίας, όπου γίνεται η παραγωγή του καφέ Dimello, σε όλες τις μορφές και τύπους συσκευασίας, με διανομή στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από τη φάρμα ως τον τελικό καταναλωτή έχουμε δημιουργήσει ένα άριστο δίκτυο  διανομής εξυπηρετώντας άμεσα όλους τους πελάτες μας. Ο Dimello παραδίδεται φρέσκος σ΄ όλο τον κόσμο με εγγύηση ποιότητας. Εξαγωγικοί προορισμοί: Γερμανία, Ιορδανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Λονδίνο, Τουρκία, Ντουμπάι, Κύπρος, Γαλλία.

Το 2016 προχωράει στη δημιουργία του AREA 51 Artisan Coffee Roasters project, μία ξεχωριστή μονάδα παραγωγής specialty coffees που εξειδικεύεται στην έρευνα και την ανάπτυξη γύρω από τον specialty καφέ. 

Η KAFEA TERRA AEBE πρωτοστάτησε αναδεικνύοντας τις αξίες ενός εμβληματικού αυθεντικού espressο, συγκροτώντας μία άριστα εκπαιδευμένη και αφοσιωμένη ομάδα πωλήσεων, υλοποιώντας μια δυναμική και ενεργητική στρατηγική μάρκετινγκ, σε συνδυασμό με παροχή υπηρεσιών, τεχνική υποστήριξη και εκπαίδευση υψηλών προτύπων. Η εταιρία απασχολεί 160 εργαζόμενους και κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά, διαθέτοντας το μεγαλύτερο εθνικό δίκτυο εμπορικών συνεργατών στον κλάδο HO.RE.CA. Χάρη στους ανθρώπους μας, με συνεπή προσήλωση και αγάπη στο έργο τους, αναπτύσσεται το Όραμά μας για συνεχή αναζήτηση των καλύτερων κόκκων καφέ, για χαρμάνια…με επιμονή στην τελειότητα!

 

Το Προïοντικό Χαρτοφυλάκιο συνθέτουν επίσης κορυφαίες μάρκες αποκλειστικής διανομής και παραγωγής, όπως Distillo, DAMMANN Frères, MONBANA, Chocolanelle, 1883, La Marzocco & Faema.

Σήμερα, μετά από μια επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία, η εταιρεία συνεχίζει, με συνέπεια και προσήλωση, πάνω στον ίδιο άξονα τεχνογνωσίας, καινοτομίας και ανάπτυξης σταθερά ποιοτικού καφέ.

Αφιερώνει όλους τους πόρους της στους τρεις πυλώνες που αποτελούν τη βάση για τη δυναμική πορεία της προς το μέλλον :

  • The Bean… συνεργασίες με σεβασμό στους καφεκαλλιεργητές, που μοχθούν να φθάνει στα χέρια μας ο πιο λατρεμένος σπόρος της φύσης.
  • The Blend… εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογικών υποδομών και ανεξάντλητη έρευνα, με πάθος για διαρκή βελτίωση και εξέλιξη.
  • The Barista… εκπαίδευση για ένα άριστο αποτέλεσμα στο φλιτζάνι που ταξιδεύει τους καταναλωτές στο μαγικό κόσμο του καφέ και φέρνει πάντα χαμόγελο στα χείλη!

Γιατί…θεμελιώδης προτεραιότητα  μας είναι να προσφέρουμε στον επιχειρηματία και στον καταναλωτή κάθε φορά, όπου κι αν βρίσκεται, μια μοναδική ευχάριστη εμπειρία σε κάθε γουλιά καφέ, που… εξυμνεί τη σπουδαιότητα κάθε μικρής στιγμής.