ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ SCA

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Προωθώντας την αριστεία στον specialty καφέ .

O Specialty Coffee Association είναι ένα μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εκπροσωπεί χιλιάδες επαγγελματίες του καφέ, από καλλιεργητές έως barista σε όλο τον κόσμο.

To CSP (Coffee Skills Program) χορηγείται από τον SCA και διδάσκεται αποκλειστικά και μόνο από ASTs (Authorized SCA Trainers) προσφέροντας εκπαίδευση για όλα τα στάδια της επαγγελματικής σας πορείας.

Coffee Skills Program

Γνώση για κάθε στάδιο της επαγγελματικής σας καριέρας .

Η βιομηχανία του specialty καφέ εμφανίζει εξαιρετικά μεγάλη ποικιλία και ο SCA είναι εδώ για να βοηθήσει να αναπτύξετε το πάθος σας και να αναπτύξετε τις ικανότητές σας .

Το Coffee Skills Program (CSP) σας επιτρέπει να επιλέξετε την κατεύθυνση που καλύτερα ταιριάζει στα ενδιαφέροντά σας και τις εκπαιδευτικές σας ανάγκες .

Πως δουλεύει

6 ενότητες, 3 επίπεδα, 1 δίπλωμα.

Το πρόγραμμα αποτελείται από 6 διαφορετικές ενότητες: το Introduction to Coffee, το οποίο διατίθεται μόνο σε ένα επίπεδο και άλλες 5 ενότητες, Barista skills, Brewing, Green Coffee, Roasting και Sensory Skills.

Κάθε μία από τις 5 αυτές ενότητες διαβαθμίζεται σε 3 διαφορετικά επίπεδα με κάθε ένα να αντιστοιχεί σε ανάλογους πόντους. Μπορείτε να επιλέξετε την ενότητα που σας ενδιαφέρει ανάλογα με τις ανάγκες σας. Όταν θα συγκεντρώσετε 100 πόντους, θα σας απονεμηθεί το SCA Coffee Skills Diploma.

*Ισχύουν ειδικές τιμές για πελάτες και συνεργάτες. 

3 ΕΠΙΠΕΔΑ

ΒΑΣΙΚΟ/FOUNDATION   5 πόντοι για το Coffee Diploma

Το Βασικό επίπεδο είναι ο ιδανικός τρόπος για να αποκτήσετε μία πρώτη εικόνα των βασικών δεξιοτήτων σε μια γνωστική περιοχή και να σας βοηθήσει να αποφασίσετε αν θέλετε να συνεχίσετε την περαιτέρω εκπαίδευσή σας.
Δεν απαιτείται απαραίτητα προϋπηρεσία σε αυτό το επίπεδο.
Τα μαθήματα/εξέταση αυτού του επιπέδου διαρκούν 1 ημέρα.

 

ΜΕΣΑΙΟ/INTERMEDIATE   10 πόντοι για το Coffee Diploma

Αυτό το επίπεδο είναι ιδανικό για όσους εργάζονται ήδη στον κλάδο και ήδη έχουν ολοκληρωμένη γνώση των βασικών δεξιοτήτων της αντίστοιχης ενότητας.
Τα μαθήματα/εξέταση αυτού του επιπέδου διαρκούν 2 ημέρες.

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ/PROFESSIONAL     25 πόντοι για το Coffee Diploma

Το Επαγγελματικό επίπεδο είναι ιδανικό για όσους θέλουν να αποκτήσουν εξειδικευμένη γνώση σε υψηλό επίπεδο στη αντίστοιχη ενότητα. Η ολοκλήρωση αυτού του επιπέδου με επιτυχία, υποδηλώνει στους εργοδότες, άτομα ικανά να εργαστούν σε αυτόν το χώρο.
Είναι επιθυμητή εκτεταμένη προϋπηρεσία και σχετική με την ενότητα πριν την έναρξη του επιπέδου.
Τα μαθήματα/εξέταση αυτού του επιπέδου διαρκούν 2 – 3 ημέρες.

Introduction to coffee

Ανακαλύψτε το υπέροχο ταξίδι του καφέ από την γενέτειρά του Αιθιοπία μέχρι τη σύγχρονη εποχή και τη θέση που έχει στην καθημερινότητα των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Από την καλλιέργεια του καρπού, την επιλογή, το καβούρδισμα και την παρασκευή́ του καφέ, αυτή η ενότητα προσφέρει μια γενική επισκόπηση της αλυσίδας της αξίας του καφέ.
 

Η ενότητα διδάσκεται σε 1 επίπεδο.

Barista skills

Μάθετε τις πρακτικές δεξιότητες που θα χρειαστείτε πίσω από ένα espresso bar. Ρυθμίστε σωστά τον μύλο άλεσης, αποκτείστε βασικές δεξιότητες latte art, ενημερωθείτε για τις σωστές πρακτικές εξυπηρέτησης πελατών, κανόνες υγιεινής και ασφάλειας καθώς και βασικές αρχές λειτουργίας μια επιχείρησης καφεστίασης .

Η ενότητα διδάσκεται σε 3 επίπεδα.


Brewing

Μάθετε για τις διάφορες μεθόδους εκχύλισης του καφέ και τις παραμέτρους που επηρεάζουν την ποιότητα. Η ενότητα brewing προσφέρει πρακτική εκμάθηση στην αξιολόγηση των προφίλ αλέσματος, τις μεθόδους εκχύλισης, την μέτρηση της έντασης ενός καφέ και την χαρτογράφηση μιας αποτελεσματικής εκχύλισης.

Η ενότητα διδάσκεται σε 3 επίπεδα.

Green coffee

Μάθετε τις βασικές έννοιες για την αγορά του πράσινου καφέ: παραγωγή, επεξεργασία, ταξινόμηση, αποστολή και αποθήκευση, άφιξη στον προορισμό, καθώς και διαχείριση συμβολαίων πράσινου καφέ και  διεθνείς αγορές.

Η ενότητα προς το παρόν δεν διδάσκεται .


 

Roasting

Γνωρίστε  και κατανοήστε τις βασικές παραμέτρους της, ίσως, πιο μαγευτικής διαδικασίας στην μακρά αλυσίδα τη ποιότητας του καφέ, αυτή του καβουρδίσματος. Μάθετε για τον κύκλο καβουρδίσματος, τα διαφορετικά προφίλ και επίπεδα αυτού και τις φυσικοχημικές αλλαγές στον κόκκο του πράσινου καφέ. Οργανώστε και εξοπλίστε σωστά το χώρο εργασίας σας για μια αποτελεσματική και σταθερή παραγωγή .
 

Η ενότητα προς το παρόν δεν διδάσκεται .

Sensory Skills

Με πρακτικό και διαδραστικό τρόπο, γνωρίστε τις βασικές αρχές της αισθητηριακής ανάλυσης . Η ενότητα Sensory Skills ερευνά τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε αυτό το οποίο γευόμαστε κάθε φορά και μας καθοδηγεί στο να αξιολογήσουμε σωστά τα φυσικά χαρακτηριστικά ενός καφέ. Καθώς και πώς να εντάξουμε τα ευρήματά μας στην καθημερινότητα της δουλειάς.

Η ενότητα προς το παρόν δεν διδάσκεται .