Δευτερα, 26 Οκτωβριου 2020

Η ILLYCAFFE ΤΙΜΑΕΙ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ.

Ο illy με τον ετήσιο θεσμό EIICA (ERNESTO ILLY INTERNATIONAL COFFEE AWARD), επιλέγει τους καλύτερους καλλιεργητές καφέ  με σκοπό να συνθέσει με επιτυχία το «νέο» αλλά πάντα σταθερό χαρμάνι illy και βραβεύει τους Τop of the Top στηρίζοντας τους οικονομικά και επιδιώκοντας την βιώσιμη ανάπτυξη του καφέ.

 

To τμήμα ποιοτικού ελέγχου της illycaffe έχει ήδη προβεί σε ανάλυση των φετινών lots 2019/2020 που θα αξιολογηθούν τον επόμενο μήνα μέσα από την ετήσια καθιερωμένη διαδικασία για 5η συνεχή χρονιά. Συγκεκριμένα τον Νοέμβριο 2020 η ανεξάρτητη διεθνής κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από γνωστούς δημοσιογράφους , γευσιγνώστες και σεφ, θα αξιολογήσει μέσα από σειρά τυφλών δοκιμών τις κορυφαίες παρτίδες καφέ Arabica από τις παρακάτω 9 χώρες: Βραζιλία, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Αιθιοπία, Γουατεμάλα, Ονδούρα, Ινδία, Νικαράγουα, Ρουάντα.

 

Θα απονεμηθούν 2 βραβεία:

  • Το Διεθνές Βραβείο Καφέ Ernesto Illy «EIICA», όπου η επιτροπή θα επιλέξει τον καλύτερο παραγωγό καφέ.
  • Το βραβείο κοινού «COFFEE LOVERS CHOICE», όπου οι καταναλωτές illy θα ψηφίσουν το καλύτερο ανάμεσα από 9 lots που σερβίρονται αυτή την περίοδο στα illy flagship stores.

 

Τα βραβεία είναι σημαντικά οικονομικά έπαθλα και μια απτή αναγνώριση στο έργο των καλλιεργητών που παράγουν τον καλύτερο καφέ με βιώσιμο τρόπο.

Πρόκειται επίσης για την υψηλότερη διάκριση της illycaffè, παγκόσμιου ηγέτη στον καφέ υψηλής ποιότητας και πρωτοπόρο στο άμεσο εμπόριο πράσινου καφέ, προς τους παράγωγούς καφέ.