Τριτη, 23 Φεβρουαριου 2021

Η ETHISPHERE ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ILLYCAFFÈ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΙΟ ΗΘΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ 2021, ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΝΑΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ

Η αναγνώριση επιβραβεύει τις εταιρείες που κατανοούν τη σημασία της ηγεσίας, λαμβάνοντας αποφάσεις που είναι δύσκολες αλλά βασίζονται στις αξίες και επιδεικνύουν μια συνολική δέσμευση στην ακεραιότητα.

 

 

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, NY – 23 Φεβρουαρίου 2021 – η illycaffè S.p.A., παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο του καφέ για τη βιώσιμη ποιότητα, αναγνωρίστηκε από την Ethisphere, τον παγκόσμιο ηγέτη στον καθορισμό και στην προώθηση των προτύπων ηθικών επιχειρηματικών πρακτικών, ως μια από τις  πιο ηθικές εταιρείες παγκοσμίως για το 2021 (2021 World’s Most Ethical Companies). Αυτή η χρονιά σηματοδοτεί την ένατη συνεχή βράβευση της εταιρείας.

 

Η illycaffè πιστεύει ότι η τήρηση των υψηλότερων δεοντολογικών προτύπων είναι θεμελιώδους σημασίας για τη λειτουργία της. Η εταιρεία τηρεί μια μακροχρόνια δέσμευση για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής για όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη, από τους αγρότες μέχρι και τους καταναλωτές. Η αναγνώρισή μας από την Ethisphere ως μια από τις πιο ηθικές εταιρείες παγκοσμίως για το 2021, επιβεβαιώνει σθεναρά τις προσπάθειες της Εταιρείας να δημιουργήσει έναν πιο βιώσιμο κόσμο για πολλές επόμενες γενιές. Η illycaffè είναι η μόνη ιταλική εταιρεία που έλαβε αυτή την αναγνώριση και είναι μια από τις έξι μόνο επιβραβεύσεις στην κατηγορία Τρόφιμα, Ποτά και Γεωργία. Συνολικά για το 2021, βραβεύθηκαν 135 εταιρείες σε 22 χώρες και 47 κλάδους.

 

«Η διατήρηση και η προώθηση ισχυρών ηθικών αξιών είναι θεμελιώδης για την πραγμάτωση θετικών αλλαγών σε ολόκληρη την παγκόσμια κοινωνία, όπως και η αναγνώριση του ουσιαστικού ρόλου του ιδιωτικού τομέα στη δημιουργία ενός κόσμου που είναι πιο βιώσιμος κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά σήμερα, αλλά και για τις επόμενες γενεές», αναφέρει ο Andrea Illy, Πρόεδρος της illycaffè S.p.A. «Ένας από τους σημαντικούς στόχους μας είναι η μείωση της περιβαλλοντικής επίπτωσης σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού, με ένα ουσιαστικό και μετρήσιμο βήμα κάθε φορά, έχοντας ως τελικό στόχο το ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα έως το 2033. Νιώθουμε υπερήφανοι για την αναγνώρισή μας από το Ethisphere Institute για τη διαχείριση και τη δέσμευσή μας σε ηθικές επιχειρηματικές πρακτικές και θέλω να τους ευχαριστήσω για τον ενεργό τους ρόλο που εμπνέει τις επιχειρήσεις να λειτουργούν και να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για τον κόσμο.»

 

«Αντιμετωπίζοντας τις δύσκολες προκλήσεις του 2020, είδαμε επιχειρήσεις να πρωτοπορούν – καλύτερα από κάθε άλλο θεσμικό όργανο – κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των ενδιαφερόμενων μερών μέσω δύναμης ψυχής και δέσμευσης σε θέματα δεοντολογίας και ακεραιότητας», αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ethisphere, Timothy Erblich. «Οι βραβευμένες “Πιο Ηθικές Εταιρείες Παγκοσμίως” συνεχίζουν να επιδεικνύουν μια ακλόνητη προσήλωση στις υψηλότερες αξίες, έχοντας θετικό αντίκτυπο στις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιούνται. Συγχαρητήρια σε όλους στην illycaffè για την βράβευσή της στις πιο ηθικές εταιρείες παγκοσμίως.»

 

Μεθοδολογία και βαθμολογία

Το Ethics Quotient®, η αποκλειστική διαδικασία της Ethisphere για την αξιολόγηση των πιο ηθικών εταιρειών παγκοσμίως, περιλαμβάνει περισσότερες από 200 ερωτήσεις σχετικά με την κουλτούρα, τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές πρακτικές, τις δραστηριότητες και την τήρηση της δεοντολογίας, τη διακυβέρνηση, την ποικιλομορφία, καθώς και τις πρωτοβουλίες για την υποστήριξη μιας ισχυρής αλυσίδας αξιών. Η διαδικασία χρησιμεύει ως πλαίσιο λειτουργίας για τη λήψη και την κωδικοποίηση των κορυφαίων πρακτικών που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις σε διάφορους κλάδους και σε όλο τον κόσμο.

 

 


Φέτος, η διαδικασία βελτιστοποιήθηκε και το σύνολο των ερωτήσεων επεκτάθηκε για να αξιολογήσει πώς οι υποψήφιοι προσαρμόζονται και ανταποκρίνονται στην παγκόσμια πανδημία υγείας, στους περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς και διοικητικούς παράγοντες, στην ασφάλεια, στην ισότητα, καθώς και στην ένταξη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

 

 

 

Σχετικά με το Ethisphere Institute

Το Ινστιτούτο Ethisphere® είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στον καθορισμό και την προώθηση των προτύπων ηθικών επιχειρηματικών πρακτικών που τροφοδοτούν τον εταιρικό χαρακτήρα, την εμπιστοσύνη στην αγορά και την επιχειρηματική επιτυχία. Το Ethisphere έχει βαθιά εξειδίκευση στη μέτρηση και στον καθορισμό των θεμελιωδών προτύπων ηθικής, χρησιμοποιώντας στοιχεία που βασίζονται σε δεδομένα, τα οποία βοηθούν τις εταιρείες να βελτιώσουν τον εταιρικό τους χαρακτήρα και να μετρήσουν και να βελτιώσουν την κουλτούρα. Το Ethisphere επιβραβεύει τα κορυφαία επιτεύγματα μέσω του προγράμματος αναγνώρισης «World’s Most Ethical Companies» και παρέχει μια κοινότητα ειδικών στον κλάδο με τη Συμμαχία Επιχειρηματικής Ηθικής (Business Ethics Leadership Alliance, BELA). Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Ethisphere μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: https://ethisphere.com