Παρασκευη, 13 Σεπτεμβριου 2019

Routin 1883 Cocktail Throwdown

 

Ο οίκος Routin σε προκαλεί να δοκιμάσεις τη δημιουργικότητά σου σε low και non alcoholic συνταγές.
 

Τα Low και Non alcoholic cocktails είναι μία από τις ανερχόμενες τάσεις στον παγκόσμιο χάρτη του Bartending. Φτιάξε δύο συνταγές με τα προϊόντα του οίκου Routin, μία “Low-ABV Cocktail” με τη σειρά των vermouth και μία χωρίς αλκοόλ, στείλε τις ΕΔΩ μέχρι τη Τετάρτη 9 Οκτωβρίου και ώρα 23:59 και εφόσον περάσεις στον τελικό, που θα γίνει 17-10-2019 στο Tailor’s House στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης, διεκδίκησε το έπαθλο, ένα ταξίδι στο Γαλλικό οίκο Routin.

 • Το “Low-ABV Cocktail” πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 30ml των vermouth του οίκου,
 • ενώ το Non Alcoholic δεν πρέπει να περιέχει καθόλου αλκοόλ!

Για περισσότερες πληροφορίες δες τους όρους και τους κανονισμούς παρακάτω.

Διάβασε προσεκτικά τους παρακάτω όρους για να είσαι σίγουρος ότι δεν παραβαίνεις κάποιον κανονισμό και δήλωσε συμμετοχή με τη συνταγή σου ΕΔΩ. Εάν η συνταγή σου είναι μέσα στις 8 καλύτερες που θα επιλέξουν οι κριτές, τότε θα σε ενημερώσουμε έως τις 4 Οκτωβρίου για να διαγωνιστείς στον μεγάλο τελικό, ο οποίος θα λάβει χώρα την Πέμπτη 17/10 στο Tailor’s House στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης.

Κριτές Διαγωνισμού: Θα ανακοινωθούν σύντομα

Για πληροφορίες και απορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους παρακάτω τρόπους:

Στείλτε email: events@baracademy.gr – με Θέμα: 1883 Cocktail Throwdown

Καλέστε στο: 210-6400540 Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 10:00-18:00

Ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας!

 

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Διοργανωτής του Διαγωνισμού

 1. Αντικείμενο του Διαγωνισμού. Η εταιρεία με την επωνυμία, KAFEA TERRA FOOD AND DRINKS ΑΕΒΕ και έδρα την οδό ΝΑΞΟΥ 12-14, Τ.Κ. 19002, ΠΑΙΑΝΙΑ (εφεξής, ο «Διοργανωτής») διοργανώνει Διαγωνισμό με την ονομασία [ROUTIN 1883 Cocktail Throwdown]. Την οργάνωση του Διαγωνισμού έχει αναλάβει για λογαριασμό του Διοργανωτή η εταιρεία Bar Academy O.E. (εφεξής η Διαφημιστική) με έδρα την Αθήνα, Λάμπρου Κατσώνη 36α.

Συμμετοχή στον διαγωνισμό

 1. Επιτρέπεται μόνο μια συμμετοχή κατά άτομο.
 2. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
 3. Δικαίωμα συμμετοχής στο Διαγωνισμό έχουν όλοι όσοι διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα και έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημέρα που υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό.
 4. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά με συμπλήρωση της σχετικής φόρμας στον ιστότοπο: www.kafeaterra.gr
 5. Ο κάθε υποψήφιος πρέπει να συμπληρώσει τη φόρμα συμμετοχής του Διαγωνισμού.
 6. Όλες οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να έχουν υποβληθεί έως τις 9/10/2019 και ώρα 12:00μμ και η ανακοίνωση θα γίνει στις 11/10. 
 7. Κριτές Διαγωνισμού: Θα ανακοινωθούν σύντομα

 

Οι Συνταγές

 1. Για την συμμετοχή στον Διαγωνισμό απαιτείται η υποβολή δύο πρότυπων συνταγών: η πρώτη συνταγή υπό την ονομαζόμενη κατηγορία “Low-ABV Cocktail” και η δεύτερη υπό την ονομαζόμενη κατηγορία “Non-Alcoholic”.

Συνταγή “Low-ABV Cocktail”

 1. Ο μέγιστος αριθμός υλικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην συνταγή περιορίζεται στα 6. Σε αυτά τα 6 δεν προσμετρούνται τα vermouth του οίκου Routin ή blend αυτών.
 2. Η αλκοολούχα βάση για τη δημιουργία του “Low-ABV Cocktail” πρέπει απαραιτήτως να είναι τουλάχιστον 50ml από ένα από τα ακόλουθα προϊόντα του οίκου Routin: Routin Vermouth Original Rouge, Vermouth Routin Blanc και Vermouth Routin Dry. Η αλκοολούχα βάση πρέπει να αναγράφεται στη συνταγή που θα υποβληθεί κατά τη διαδικασία δήλωσης συμμετοχή.
 3. Επιτρέπεται η χρήση blend των vermouth που αναγράφονται στο άρθρο 19 και η αναλογία του blend πρέπει να αναγράφεται στη συνταγή.
 4. Δεν επιτρέπεται η χρήση vermouth άλλων εταιρειών.
 5. Για την δημιουργία της συνταγής “Low-ABV Cocktail” δεν απαιτείται η χρήση σιροπιών του οίκου Routin.
 6. Δεν επιτρέπεται η χρήση σιροπιών ή πολτών (πουρέδων) από άλλες εταιρείες.
 7. Επιτρέπεται η χρήση αποσταγμάτων άλλων εταιριών αρκεί αθροιστικά ο όγκος τους να μην ξεπερνά τα 30ml.
 8. Το τελικό abv του “Low-ABV Cocktail” δεν πρέπει να ξεπερνά το 12% κατά όγκο. Ακολουθεί παράδειγμα υπολογισμού του τελικού abv μιας κλασικής Margarita με συνταγή:

50ml Tequila (38% abv),

25ml Cointreau (40%abv)

25ml χυμό lime

50ml νερό από το shake

H φόρμουλα υπολογισμού του συνολικού abv ενός cocktail είναι η εξής:

(όγκος αλκοολούχου ποτού × ποσοστό αλκοόλης σε δεκαδικό αριθμό) ÷ συνολικός όγκος ποτού × 100

Για τη Margarita αυτό αντιστοιχεί σε:

[(ml tequila × ποσοστό αλκοόλης tequila σε δεκαδικό ψηφίο) + (ml Cointreau x ποσοστό αλκοόλης Cointreau σε δεκαδικό ψηφίο)] ÷ συνολικό όγκο ποτού μετά τη διαδικασία παραγωγής × 100

άρα

[(50 × 0,38 + 25 × 0,4)] ÷ 150 ×100 = 19,333% αλκοόλ κατά όγκο

 1. Τα υγρά συστατικά της συνταγής πρέπει να είναι γραμμένα σε ml (μιλιλίτρα).
 2. Άλλες μονάδες μέτρησης υγρών και στερεών συστατικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι: drops, dashes, sprays, vapours, sprinkle και άλλα.
 3. Τα homemade υλικά επιτρέπονται. Θα πρέπει όμως, να είναι διαθέσιμα για δοκιμή και έγκριση από τους κριτές και η διαδικασία παραγωγής τους θα πρέπει να αναφέρεται λεπτομερώς στη φόρμα συμμετοχής.
 4. Τα συστατικά και διαδικασίες παρασκευής που θα χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή των homemade υλικών θα πρέπει να είναι ασφαλή για ανθρώπινη κατανάλωση.

Συνταγή Non Alcoholic

 1. Η πρωτότυπη συνταγή που θα υποβληθεί υπό την κατηγορία “Non Alcoholic” πρέπει να χρησιμοποιεί σιρόπι του οίκου Routin
 2. Ο μέγιστος αριθμός υλικών περιορίζεται στα 6. Σε αυτά δεν προσμετρούνται τα σιρόπια του οίκου Routin ή blend αυτών.
 3. Στη συνταγή θα πρέπει να περιέχονται τουλάχιστον 20 ml σιρόπι του οίκου Routin.
 4. Επιτρέπεται η χρήση περισσότερων από ένα σιρόπια του οίκου Routin, σε blend. Ολοκληρωμένη λίστα των προϊόντων του οίκου μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.
 5. Δεν επιτρέπεται η χρήση σιροπιών, πολτών ή πουρέδων από άλλες εταιρείες.
 6. Η χρήση αλκοολούχων δεν επιτρέπεται.
 7. Τα υγρά συστατικά της συνταγής πρέπει να είναι γραμμένα σε ml (μιλιλίτρα).
 8. Άλλες μονάδες μέτρησης υγρών και στερεών συστατικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι: drops, dashes, sprays, vapours, sprinkle και άλλα.
 9. Τα homemade υλικά επιτρέπονται. Θα πρέπει όμως, να είναι διαθέσιμα για δοκιμή και έγκριση από τους κριτές και η διαδικασία παραγωγής τους θα πρέπει να αναφέρεται λεπτομερώς στη φόρμα συμμετοχής.
 10. Τα συστατικά και διαδικασίες παρασκευής που θα χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή των homemade υλικών θα πρέπει να είναι ασφαλή για ανθρώπινη κατανάλωση.

Προδιαγραφές Πρόκρισης

 1. Η επιλογή των οκτώ (8) διαγωνιζομένων που θα περάσουν στον τελικό Διαγωνισμό θα γίνει από τους κριτές.
 2. Η επιλογή των κριτών θα γίνει βάσει των συνταγών που θα κατατεθούν στην ηλεκτρονική φόρμα, χωρίς να είναι κοινοποιημένα (στους κριτές) τα ονόματα των συμμετεχόντων που συμμετέχουν ή οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται.
 3. Οι κριτές είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι να κρίνουν τις συνταγές βάσει δημιουργικότητας, της χρήσης υλικών και πρωτοτυπίας.
 4.  Για την έγκριση των υλικών που χρησιμοποιούνται στις δηλωμένες συνταγές, αρμόδιοι είναι οι κριτές, η απόφαση των οποίων είναι τελική και αμετάκλητη.
 5. Οι οκτώ (8) συμμετέχοντες που θα περάσουν στον τελικό θα ενημερωθούν από τον Διοργανωτή ή τη Διαφημιστική και θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στα social media του Διοργανωτή και της Διαφημιστικής.

Τελικός

 1. Ο τελικός διαγωνισμός θα λάβει χώρα την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου στο Tailor’s House στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης.
 2. Οι διαγωνιζόμενοι στον τελικό Διαγωνισμό θα πρέπει να παρασκευάσουν για τους κριτές τα ροφήματα όπως ακριβώς αναγράφονται στις συνταγές που δήλωσαν στη φόρμα συμμετοχής.
 3. Ο διαθέσιμος χρόνος του κάθε διαγωνιζομένου στον τελικό για την παρασκευή των ροφημάτων είναι επτά (7) λεπτά και πρέπει να παρασκευάσουν  δύο (2) ροφήματα από κάθε συνταγή που έχουν υποβάλει (συνολικά τέσσερα (4) ροφήματα).
 4. Σε περίπτωση υπέρβασης του χρόνου θα επιβάλλεται ποινή στη βαθμολογία (υπάρχει σχετικός πίνακας παρακάτω)
 5. Όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν 10 λεπτά προετοιμασίας Backstage και 5 λεπτά στο χώρο που θα διαγωνιστούν
 6. Για την έγκριση των υλικών αρμόδιοι είναι οι κριτές, η απόφαση των οποίων είναι τελική και αμετάκλητη.
 7. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν όλα τα υλικά και τα φρούτα που απαιτούνται για την παρασκευή των συνταγών τους (Low ABV και Non-Alcoholic), εκτός από τα προϊόντα του οίκου Routin.
 8. Τα homemade υλικά επιτρέπονται. Θα πρέπει όμως, να είναι διαθέσιμα για δοκιμή και έγκριση από τους κριτές και η διαδικασία παραγωγής τους θα πρέπει να αναφέρεται λεπτομερώς στη φόρμα συμμετοχής.
 9. Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δικά τους ποτήρια και εργαλεία. Θα υπάρχουν διαθέσιμα εργαλεία (shakers, strainers, bar spoons, mixing glasses, muddlers, μαχαίρια και επιφάνειες κοπής) και ποτήρια (collins, old fashioned και coupe) από τη διοργάνωση.

Το έπαθλο

 1. Ο διαγωνιζόμενος με την υψηλότερη βαθμολογία θα κερδίσει το έπαθλο.
 2. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, καλύτερη βαθμολογία θεωρείται αυτή με το μεγαλύτερο σύνολο στο άθροισμα των βαθμών στις κατηγορίες βαθμολόγησης “Γεύση”, “Άρωμα” και “Εμφάνιση”. Αν πάλι υπάρχει ισοβαθμία, το άθροισμα στις κατηγορίες “Δημιουργικότητα” και “Τεχνική” . Αν πάλι υπάρχει ισοβαθμία τότε οι κριτές θα αποφασίσουν τον τελικό νικητή.
 3.  Το έπαθλο που θα κερδίσει ο νικητής του Διαγωνισμού είναι ένα ταξίδι στον οίκο ROUTIN. Το έπαθλο είναι προσωπικό, δεν μεταφέρεται, δεν ανταλλάσσεται με χρήματα, ούτε δύναται να ζητηθεί η αντικατάστασή του με άλλο.