Δευτερα, 25 Νοεμβριου 2019

Ο Dimello αλλαξε τον τροπο με τον οποιο πινουν καφε οι Ελληνες

Η ΕΤΑΙΡΙΑ

 

Η KAFEA TERRA SA είναι μια 100% Ελληνική βιομηχανική εταιρία επεξεργασίας και εμπορίας καφέ με εξειδίκευση στον espresso.

Η υπερσύγχρονη μονάδα μας ξεκίνησε να λειτουργεί το 2006 και διαρκώς αναβαθμίζεται.

Εδώ ο πράσινος καφές, επιλέγεται, καθαρίζεται γίνεται  χαρμάνι, καβουρδίζεται και στη συνέχεια συσκευάζεται με τις πιο σύγχρονες μεθόδους. Αυστηροί έλεγχοι σε όλη τη γραμμή παράγωγης εξασφαλίζουν την άριστη ποιότητα.

Στο άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό που ξεχωρίζει για την αφοσίωση, το πάθος & το μεράκι, προσφέρουμε διαρκώς βαθιά γνώση και εξειδίκευση.

To 2014 πραγματοποιήσαμε νέα επένδυση σε υπέρ-αυτόματη μονάδα καβουρδίσματος καφέ παραγωγικής δυναμικότητας 1200kg /ώρα & γραμμής συσκευασίας 1kg με αυτόματο εγκιβωτιστικό & παλετοποίηση (end of line packaging).

Από το 2016 μπήκε σε λειτουργιά νέα υπεραυτόματη γραμμή για συσκευασίες λιανικής διάθεσης με αυτόματο εγκιβωτιστικό και ο νέος τελευταίας τεχνολογίας χρωματοδιαλογέας (color sorter) που διαλέγει έναν προς έναν τους κόκκους του πράσινου καφέ ως προς το χρώμα και την ωριμότητα ώστε να ώστε να εξασφαλίζεται η αρίστη και αψεγάδιαστη σύνθεση των χαρμανιών μας.

Από τον Απρίλιο 2017 τα προϊόντα Dimello Retail βρίσκονται στα ράφια των καταστημάτων.

 

Η ΜΑΡΚΑ DIMELLO

Το όραμα μας πολύ πριν τη δημιουργία του εργοστασίου ήταν να προσφέρουμε στην Ελληνική αγορά ένα Ελληνικό brand καφέ espresso με διεθνή ποιοτικά standard.

Το μεράκι και η αγάπη μας για τον espresso ήταν πάντα οι οδηγοί μας σε αυτό το ταξίδι.

           Κάπως έτσι το 2006 γεννήθηκε η μάρκα Dimello και από την πρώτη στιγμή αγαπήθηκε από τους επιχειρηματίες του κλάδου εστίασης (Ho.Re.Ca.) που αρχικά απευθυνθήκαμε. Η συνέπεια μας ανταμείφθηκε με επιτυχία που ίσως και να μας εξέπληξε. Σήμερα κατέχουμε ένα σημαντικό μερίδιο Στον κλάδο Ho.Re.Ca. με φανατικούς καταναλωτές. 

Η αγάπη της αγοράς μας παρακίνησε να διεισδύσουμε και στην αγορά λιανικής.

 

DIMELLO RETAIL

 

ESPRESSO

Μια νέα μεγάλη επένδυση ήταν στα «σκαριά». Δεν διαλέξαμε τον εύκολο δρόμο. Θέλαμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας κάτι πέρα από τα συνηθισμένα.

 

Νέος ειδικός μύλος άλεσης καφέ espresso με τελευταίας τεχνολογίας δυνατότητες micro-adjustment (μικρορύθμισης).

Νέα υπερσύγχρονη υπεραυτόματη συσκευαστική γραμμή με όλους τους δυνατούς ελέγχους ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων.

Τέσσερα νέα χαρμάνια (FORZA, MEZZO, RICCO, AROMA) προσεκτικά επιλεγμένα και διαβαθμισμένα για όλες τις προτιμήσεις «των εραστών» του espresso.

Ένα πρωτοποριακό χαρμάνι decaffeinated (DECAF) με καφέ που έχει υποστεί αποκαφείνωση αποκλειστικά με νερό, χωρίς κανένα χημικό πρόσθετο.

Ακόμα, ένα ιδιαίτερο χαρμάνι σε σπυρί (AROMA) για τους καταναλωτές που προτιμούν να αλέθουν τον espresso μόνοι τους.

 

Όλα σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν με κριτήριο την υψηλότερη δυνατή ποιότητα και την διατηρησιμότητα του καφέ.

Επιλέξαμε να συσκευάσουμε το προϊόν μας:

Σε αλουμινένια σακούλα με εύκολο πρακτικό άνοιγμα easy open και “tin tie” (ταινία επανασφράγισης της συσκευασίας) για ευκολία στη χρήση και την σωστή συντήρηση του καφέ.

Συσκευάζουμε σε προστατευτική ατμόσφαιρα αφαιρώντας το οξυγόνο και προσθέτοντας άζωτο, ώστε ο καφές να διατηρείται αναλλοίωτος μέχρι το άνοιγμα της συσκευασίας.

Τοποθετήσαμε στην σακούλα «βαλβίδα μονής ροής αέρα» (αντεπίστροφη) που επιτρέπει να εκτονώνονται τα επιπλέον αέρια που ελευθερώνονται από τον φρεσκοκαβουρδισμένο και φρεσκοαλεσμένο καφέ.

 

Η απλότητα και ‘καθαρότητα’ ήταν ζητούμενα για να διευκολυνθεί η πλοήγηση του κοινού σε πολυεπίπεδη πληροφόρηση σχετικά με χαρακτηρισμούς για τη γεύση, το άρωμα, την υφή, την ένταση και τον ιδιαίτερο ‘χαρακτήρα’ του κάθε χαρμανιού.

Έντονα και καθαρά mat χρώματα: κόκκινο, μπλε, πράσινο, μαύρο, θαλασσί.

Μεγάλο έντονο glossy λογότυπο

Ιδιαίτερες γραμματοσειρές stencil.

Τα ονόματα των χαρμανιών επιλέχτηκαν ώστε να αντιπροσωπεύουν το περιεχόμενο χαρμάνι.

Τα κείμενα, περιεκτικά και σαφή γράφτηκαν και διορθώθηκαν πολλές φορές μέχρι να καταλήξουμε, ώστε να ξεδιπλώνουν με λόγια τον πλούτο και την ξεχωριστή προσωπικότητα του κάθε χαρμανιού.

 

Η στρατηγική προσέγγιση του σχεδιασμού των συσκευασιών αναδεικνύει η έκταση και η διαφορετικότητα της γκάμας, οι ιδιαιτερότητες του κάθε χαρμανιού, η συνέπεια της γκάμας που την κάνει να ‘κατακτά’ το δικό της χώρο στο ράφι, η ταυτότητα ενός «brand» που στοχεύει σε διεθνή standard αλλά τα επιδιώκει με προσωπική εμπλοκή και απόλυτο σεβασμό στην παραγωγική διαδικασία του καφέ.

 

Το παιχνίδι μεταξύ mat και glossy και η βελούδινη αίσθηση στην αφή «έδεσαν» μαζί σε ένα σύνολο που ξεχωρίζει.

Το αποτέλεσμα: μια σειρά συσκευασιών που αισθητικά δεν μοιάζει με καμία άλλη του χώρου. Κάποιοι είπαν ότι η ‘μάρκα’ δεν είναι Ελληνική.

 

FILTER

 

Στις αρχές του 2019 η γκάμα του Dimello Retail διευρύνθηκε με την σειρά FILTER που περιλαμβάνει:

- 2 ξεχωριστά χαρμάνια φίλτρου (BOLD & MILD) που διακρίνονται ο κάθε ένας από διαφορετικά χαρακτηριστικά – όπως περιγράφει και η ονομασία τους

- 4 μονοποικιλιακούς (SINGLE ORIGINS): BRAZIL, ETHIOPIA, GUATEMALA, COLLOMBIA Ο κάθε ένας αναδεικνύει τα βασικά χαρακτηριστικά της χώρας παραγωγής του όπως η φύση έχει επιλέξει να χαρίσει. Το έδαφος, το κλίμα, το υψόμετρο, η βροχόπτωση και η υγρασία κάθε περιοχής είναι μόνο κάποιες από τις συνιστάμενες του αρώματος και της γεύσης της κάθε ποικιλίας.

 

Η νέα σειρά αποτελεί μια αναζωογονητική ανάσα στο «κουρασμένο περιβάλλον» της αγοράς καφέ Filter και με σταθερά βήματα κερδίζει τη θέση της.

Εικαστικά & ως προς την συσκευασία η σειρά FILTER ακολουθεί τις γραμμές των συσκευασιών ESPRESSO με διαφοροποιήσεις στο χρώμα της κύριας γραμματοσειράς. Για τα SINGLE ORIGINS επιλέχθηκαν έντονα, μοντέρνα patterns με βάση τις παραδοσιακές ζωγραφικές κάθε χώρας.

 

 

                                                                                   

 

     Dimello team